Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

Virtual συναυλία...

Και για τους φανατικούς των U2, μία virtual συναυλία... στην οποία ε αδικείται λίγο ο Bono...

Έχουν όμως και το πλεονέκτημα να αλλάζουν κοστούμια, κόμμωση, ατμόσφαιρα ανάλογα με το κομμάτι που παίζουν... Όσα λεφτά και να πέφτανε, τέτοια συναυλία (με τόσο λίγο κόσμο ειδικά), ε δεν θα γινόταν!
Το ξέρω ότι στα video χάνουν σε ανάλυση τα γραφικά του Second Life, αλλά όσοι δεν έχετε δοκιμάσει τη λεγόμενη "δεύτερη ζωή", ε κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Οι χορευτικές ικανότητες του κοινού πάντως... είναι λίγο ρομποτάκια κουνηθείτε...
Και μιας και αναφέρθηκα στη λεγόμενη "δεύτερη ζωή" θα παραθέσω τα λόγια μίας/ενός που έχει blog σχετικά με το λεγόμενο Steki (ελληνική τοποθεσία/κοινότητα) στο Second Life, τα οποία θα μπορούσαν να σχολιαστούν ποικιλοτρόπως...
Ο τίτλος είναι: "Θέλετε μία δεύτερη ζωή;"
"Ναι! Real η virtual; Αυτή είναι ερώτηση! Θα ήθελα να κάναμε μια συζήτηση σε αυτό το θέμα. Όπως τα βλέπω τα πράγματα τώρα το τι θεωρείτε real είναι κάτι ρευστό που πάντα αλλάζει σε σχέση με το πόσο η τεχνολογία μπαίνει στη ζωή μας και αντικαθιστά κάτι πιο παλιές/παραδοσιακές πράξεις με πιο καινούργιες/σύγχρονες Π.χ. Αντί να γράφουμε γράμματα με στυλό και χαρτί γράφουμε email. Αρχικά αφήναμε το χαρτί με μεγάλη νοσταλγία - και λυπόμασταν για το ότι αφήνουμε πίσω κάτι πιο real για κάτι λιγότερο real όπως φαινόταν τότε. Kαι όλο έτσι προχωράμε. Υπάρχουν όμως προβλέψεις σαν αυτή από τον Gartner analyst Steve Prentice ότι “By 2011 80% of Internet Users Will Have a Second Life” δηλαδή ότι όλο και πιο πολύ η επαφή μας με το Internet θα γίνετε μέσα από διάφορους virtual worlds όπως το Second Life (surfing web, shopping, education, etc)."

Από sojournaalexandre στις 18 Αυγούστου 2007

9 σχόλια:

Ntina είπε...

Πολύ ωραίο και όντως αδικείται ο Bono...βάλε κι άλλα!!!

Ανώνυμος είπε...

Kala ta videakia den lew, alla to trailer den mporw na pw oti me enthousiase kiolas.
Oso gia sojournaalexandre pisteuw oti vlepei polla erga epistimonikis fantasias! Entakei, mporei na min zoume stin epoxi pou gia na epikoinwnisoume xrismopoiousame ta grammata pou ta stelname me to peristeri... alla oxi oti tha epikoiwnoume mono mesw virtual worlds. Tote as kleistoume oloi sta spitia mas kai na kathomaste mprosta se mia othoni nomizontas oti erxomaste se "epafi" me alla atoma!

Ανώνυμος είπε...

Kalo to videaki, mpravo....an kai logo kosmou fainetai perissotero gia prova para gia sunavlia, opou i oi anaptires exoun antikatastathoi me ta kinita(polu proxwrimeno e?)....
anarwtiemai an mporei mia virtual katastasi(opos px. mia virtual sunavlia) na "sunagwnistei" tin sunaisthimatiki ikanopoiisi(kai oxi mono) mias pragmatikis......

e_passenger είπε...

ntina < Ούτως ή άλλως θα βάλω ό,τι πιο καυτό βρω!

tsirko < Για πες, γιατί δεν σου άρεσε το trailer? Πολύ θα με ενδιέφερε μία άποψη (κάπως αρνητική επ΄ αυτού, χιχιχι) για να το αναπτύξουμε κιόλας το θέμα!
Όσο για τον/την sojournaalexandre πιστεύω ότι είναι ένα άτομο το οποίο πραγματικά έχει ενθουσιαστεί με την ιδέα του virtual... εν μέρη συμμερίζομαι την άποψη σου... απλά και πάλι είμαι επιφυλακτική/κος. Ποτέ δεν ξέρεις... Πολλά σενάρια επιστημονικής φαντασίας βγήκαν τελικά αληθινά! Λες να βγει κι αυτό?

rita_blue < είσαι απίστευτη! Κι εμένα τρομερή εντύπωση μου έκανε αυτό με το κινητό στο χέρι! Καθώς και η γκόμενα που μας δείχνει σε κοντινό... Αυτή με το ντεκολτέ... Κατάλαβες ε?
Πάντως δεν πιστεύω ότι μία on life (κι αν είναι λάθος τα αγγλικά μου παρακαλώ διορθώστε με ;) ) συναυλία θα συγκρινόταν ποτέ... με μία virtual συναυλία... Είναι σαν να συγκρίνουμε (χωρίς να θέλω να το πάω στο χυδαίο, αλλά πάει από μόνο του ;) ) το "πραγματικό σεξ/έρωτα με το δυνητικό/εικονικό/virtual. Νομίζω χωράει... πολύ κουβέντα το θέμα!

Ανώνυμος είπε...

einai mia poly kali prospaueia kai me poly melon den ksero an tha protostatouse sto melon se poles morfes epikoinonias kai diafimisis alla ayti ti stigmi einai kati poly protoporiako.

e_passenger είπε...

tzepeto < Όντως είναι πρωτοποριακό και μάλιστα έχει δώσει νέες διαστάσεις στην έννοια του χώρου και του χρόνου. Απλά για εμένα απογοητευτικό είναι το πως χρησιμοποιούν/αξιοποιούν οι κάτοικοι αυτή τους την "ζωή". Τους δίνει απίστευτες δυνατότητες στο να κατασκευάζουν μόνοι τους πράγματα, όμως οι περισσότεροι ικανοποιούν περισσότερο τις καταναλωτικές και σεξουαλικές τους ανάγκες... Βέβαια αυτή είναι και η εικόνα του "πραγματικού" κόσμου. Γι αυτό δεν θα έπρεπε σε μία "άλλη ζωή" να θέλουμε να ζήσουμε διαφορετικές εμπειρίες...; Χωρίς να μπαίνει η έννοια του χρήματος...; Ουτοπικό ε;

Ανώνυμος είπε...

Πρωτοποριακοί πάλι οι U2, απλά χρειάζεται να εξελιχθούν ακόμα λίγο (εώς πολύ) τα γραφικά και... καμιά 10αριά χιλιάδες watt επιπλέον για να το αισθανθείς, αλλιώς πως

ΣΑΥΡΑ είπε...

δεν με αρεζουν οι U2 θα το δειξω στον αδελφο μου που του αρεσουν να σε πει

e_passenger είπε...

hicaz < Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Πέρα από τα γραφικά, που πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα φτάσουν το ρεαλιστικό, όπως και να το κάνεις η ένταση μίας συναυλίας δεν μπορεί να αποδοθεί εικονικά. Τουλάχιστον όχι ακόμη. Μπορεί στο κοντινό μέλλον, να φοράμε ειδικές ολόσωμες φόρμες μέσα από τις οποίες θα αισθανόμαστε ακόμα και το ποτό που θα ρίξει επάνω μας, τυχαία, ο διπλανός μας!
σαύρα < δεν πειράζει που δεν σου αρέσουν οι U2. Πολύ σύντομα θα ανεβάσω τύπου βιντεοκλιπάκια από άλλους καλλιτέχνες. Ελπίζω να πέσω μέσα στα γούστα σου. Όμως από ότι είδα δεν μας ενημέρωσες για την άποψη του αδερφού σου...;)